WARSZTATY DLA SENIORÓW
Kierowane do uczestników: KLUBU SENIORA, DOMU SENIORA, UNIWERSYTETU TRZECIEGO WIEKU lub innych grup zorganizowanych.
Wycena indywidualna, pomoc przy pisaniu projektu podlegających dofinansowaniu. Tematyka ustalona według potrzeb grupy i zaawansowania wiedzy żywieniowej oraz cykliczności spotkań. Do tej pory miałam przyjemność wielokrotnie prowadzić warsztaty wykładowe jak i kulinarne, często połączone z grami i zadaniami aktywizującymi seniorów, warsztaty są zawsze wspierane materiałami edukacyjnymi przygotowanymi przeze mnie.
Najczęściej poruszana tematyka:
Żywienie w cukrzycy.
Żywienie w dyslipidemi.
Jak wprowadzić zdrowe nawyki.
Interakcje leków z żywnością.
Bezpieczeństwo żywności w życiu codziennym.
Dostosowanie żywienia do stanu zdrowia.
Dieta lekkostrawna.
Korzyści i zagrożenia wynikające ze stosowania suplementów diety.
WARSZTATY DLA FIRM
W formie warsztatów/wykładu jednorazowego na ustalony temat lub cyklicznie według zapotrzebowania grupy.
Proponowane tematy:
- Żywienie dostosowane do pracy zmianowej.
- Bilans dziennego jadłospisu, wpływ na samopoczucie w pracy i zachowania żywieniowe po powrocie do domu.
- Wskazówki dietetyczne w obliczu nieprawidłowych parametrów profilu lipidowego.
- Jak zmieniać żywienie mając nadmiar obowiązków i mało czasu.
WARSZTATY DLA KOBIET
(30 ZŁ/OS przy min. 10 osobach, przy mniejszej liczbie osób 300zł za całość)
Emocje wokół jedzenia – warsztat zaprojektowany dla kobiet, poruszający każdą emocję, jaka może towarzyszyć w ciągu dnia i mieć wpływ na utratę kontroli nad jedzeniem. Co ważne? W obliczu kultu diet naprawdę trudno jest odnaleźć granice pomiędzy tym co nam służy i jest zgodne z naszym stylem życia i upodobaniami kulinarnymi.
To jak to ma być?
Mamy ugiąć się wobec diety i reżimu? A jeśli znam sposoby na to jak dietę uszyć na miarę swoich potrzeb? Chce się dzielić wiedzą, która jest nie tylko efektem mojej edukacji, ale i doświadczenia, które bez wątpienia posiadłam na przestrzeni kilkuset wizyt indywidualnych.
Uczestniczki rozpracują swoje emocje na czynniki pierwsze, rozpoznają mechanizmy w swoim zachowaniu, które utrudniają samokontrolę. Czym jest samokontrola, a gdzie zaczyna się żywieniowy reżim i jakie mogą być tego skutki?
Mnóstwo pytań, wiele tematów oczywistych, ale nie dotkniętych myślami w życiu codziennym. Wszystko to w przyjaznej atmosferze, bez oceniania i krytyki, budując poczucie własnej wartości.
Dodatkowo w towarzystwie poczęstunku, który ma za zadanie inspirować i pokazać na czym pomaga racjonalna dieta.
NOWOŚĆ!
Forma eventowa:
stoisko umożliwiające wykonanie analizy składu ciała z interpretacją i omówieniem wyników badań
stoisko z rowerem wykonującym koktajle w blenderze